LIGGING & ACTIVITEITEN

Wat valt er te beleven in de buurt van Villa Germaine? 

Fietsparadijs Vlaamse Ardennen

Villa Germaine ligt in het hart van het genummerd fietsnetwerk Vlaamse Ardennen tussen het knooppunt nummer 96 en 85 en biedt 850 km fietspret.

Wat je zeker niet mag missen op het fietsnetwerk zijn o.m. MOU-museum in Oudenaarde, Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde, de Gavers in Geraardsbergen, de Erfgoedsite in Ename, Archeocentrum in Velzeke, de Kaaihoeve in Zwalm, Sint Hermescrypte in Ronse, Lismolenhoeve in Ronse, Natuurgebied Burreken in Brakel, De Muur in Geraardsbergen, Avonturenpark The Seven Summits in Oudenaarde, de kinderboerderij Diggie in Brakel, de Zwalmvallei, Stiltegebied de Helix in Geraardsbergen.

Echte fietsliefhebbers kunnen hun grenzen verleggen en Vlaanderen Mooiste in hun kuiten en armen voelen met De Ronde van Vlaanderen Fietsroute die een keuze biedt uit 78 km, 114 km en 103 km. Voorts zijn er 5 recreatieve thema-fietstochten uitgestippeld met keuze tussen Oudenaarde, Zottegem, Geraardsbergen, Ronse en Ninove. Wie de leukste cafés en brouwerijen uit de streek wil verkennen kan dat via 7 bier-fietsroutes.

Elektrische fietsen zijn verkrijgbaar via www.vithes.be

Wandelparadijs Vlaamse Ardennen

Villa Germaine ligt ook in het hart van drie wandelnetwerken die je samen 850 km prima wandelpaden voor de voeten werpen waar je ongestoord kan genieten van de natuur, het landschap en de couleur locale. Er zijn drie wandelkaarten beschikbaar: Getuigenheuvels, Zwalmvallei en Bronbossen.

Niet te missen smaakmakers in de buurt  

Ronse

het belevingscentrum Vlaamse Ardennen
Sint Hermesbasiliek
het oudste station van Europa
het museum voor textiel
art nouveau van Victor Horta
het Muziekbos
de heuvels rond Ronse

Geraardsbergen

de Oudenberg en zijn uniek panorama
de beroemde Muur
de historische stadswandeling
natuurwandelroutes rond de stad
boottochten op de Dender
de Gavers
recreatiezone Den Bleek
proeven van een heerlijke Geraardsbergse mattetaart

Oudenaarde

het Stadhuis
het Begijnhof
de Sint Walburga-kerk
Centrum Ronde van Vlaanderen
MOU-museum
diverse brouwerijen